Fackeltåg på Pälsfria fredagen

Den 23:e november firas Pälsfria fredagen över hela världen. Vi samlas i Svedala för att sätta fokus minkarnas lidande och med tända facklor sprida lite ljus i en annars mörk verklighet. Fackeltåget arrangeras av Djurrättsalliansen Malmö och Svedala mot Päls som tillsammans driver en kampanj mot farmen i Aggarp utanför Svedala. Med stöd från grannar, lokalpolitiker och boende i stan kräver vi att farmen stängs ner. Fackeltåget är den tredje stora demonstrationen sedan kampanjen startade i maj och den 13:e oktober samlades över två hundra personer för att stänga farmen. Vi hoppas att se dig där Pälsfria fredagen!

 

Fackeltåget är också startskottet för en intensivvecka, vi ökar vår närvaro vid farmen. Det börjar närma sig pälsning, alltså tiden året alla minkar gasas ihjäl och flås. Vi kommer inte låta farmaren fortsätta med sin verksamhet ostört, hjälp oss se till att det här blir det sista året som minkar dödas farmen.

 

-Vi har gjort det förut och vi vet att vi kan göra det igen. När politikerna inte tar sitt ansvar och Länsstyrelsens inspektioner mest verkar utföras för att rättfärdiga djurplågeriet måste vi agera. Det är upp till vanligt folk om minkfarmerna ska stängas, och alla behövs, säger Johan Carlsson från Djurrättsalliansen.

 

Vi samlas klockan 18.00 Stortorget för att i fackeltåg ut till farmen i Aggarp. Fackeltåget har tillstånd och alla hälsas välkomna. Det enda som krävs är medlidande och en önskan att djurens situation förändras!

 

En billig resa arrangeras från Malmö och om du vill ha en plats bussen skicka ett mail till malmo@djurrattsalliansen.se eller smsa 0736-586593 (en plats kostar bara 50 kronor men anmälan är bindande).

 

Även andra orter planerar att sluta upp och önskar du hjälp med samåkning eller har plats över i din bil skicka iväg ett mail hjälper de dig:

Göteborg: goteborg@djurrattsalliansen.se

Örebro: orebro@djurrattsalliansen.se

Stockholm: stockholm@djurrattsalliansen.se

Jönköping: jonkoping@djurrattsalliansen.se

Köpenhamn: info@anima.dk

Borås: boras@djurrattsalliansen.se

 

Om du kommer till Skåne för demonstrationen och vill ha sovplats innan eller efter hör av dig till malmo@djurrattsalliansen.se ordnar vi det. Läs gärna mer om kampanjen deras facebooksida

Djuren har väntat länge nog -Nu stänger vi farmen!