Demonstration i Svedala 13/10

Kampen för att stänga Skånes sista sex minkfarmer fortsätter och hösten inleds med en stor demonstration vid farmen i Svedala. I burarna farmen sitter just nu flera tusen minkvalpar som kommer en plågsam död till mötes i vinter. Livet i burarna driver dem till vansinne och de attackerar varandra som en följd av stressen. De biter upp stora köttsår som snabbt blir infekterade i de skitiga burarna. Under året har, precis som alla andra farmer en del av minkungarna dött av sina skador. De som överlever

 sommaren och hösten kommer att slängas ner i en låda för att gasas ihjäl. Djurrättsalliansens utredningar har kunnat dokumentera allvarliga problem samtliga besökta farmer och Kenneth Helds är inget undantag. Den ser ut precis som alla andra minkfarmer i Sverige

Pälsindustrin har fått över tjugo år sig att leva upp till djurskyddslagen och utredning efter utredning har visat att de inte kommit till rätta med minkarnas allvarliga beteendestörningar. Djuren behöver inte fler utredningar och tomma ord från politiker i riksdagen. De behöver handling.

Vi kräver att minkfarmen stängs och att pälsindustrin avvecklas och kommer lördagen den 13:e oktober att demonstrera för minkarna i Svedala

Vi samlas klockan 13.00 Stortorget för att i demonstrationståg till farmen i Aggarp. Demonstrationen har tillstånd och alla hälsas välkomna. Det enda som krävs är omtanke om djuren, är du en som bryr dig -tveka inte, utan kom med!

En billig resa arrangeras från Malmö och om du vill ha en plats bussen skicka ett mail till malmo@djurrattsalliansen.se eller smsa 0736-586593 (en plats kostar bara 50 kronor tur och retur  men anmälan är bindande). 

Även andra orter planerar att sluta upp och önskar du hjälp med samåkning eller har plats över i din bil skicka iväg ett mail hjälper de dig:
Göteborg: goteborg@djurrattsalliansen.se
Örebro: orebro@djurrattsalliansen.se
Stockholm: stockholm@djurrattsalliansen.se
Jönköping: jonkoping@djurrattsalliansen.se
Köpenhamn: info@anima.dk

Om du kommer till Skåne för demonstrationen och vill ha sovplats innan eller efter hör av dig till malmo@djurrattsalliansen.se ordnar vi det.

Alla behövs i Svedala i oktober, låt inte Kenneth Held fortsätta plåga djur ostört!