Farmare försökte köra på djurrättsaktivister

Efter en mindre demonstration vid minkfarmen i Svedala under söndagen försökte ägaren till farmen köra deltagarna i protesten. Gruppen var tvungen att hoppa åt sidan för att inte bli påkörda. En anmälan är upprättad och filmbevis finns från händelsen.

 

Det var efter att demonstrationen avslutats och deltagarna var väg därifrån som ägaren till farmen hoppade in i sin bil och accelererade mot gruppen. När han kom ikapp den första personen svängde han kraftigt åt sidan för att träffa honom när han gick undan. Därefter fortsatte farmaren i full fart mot resten av gruppen. Deltagarna i protesten blev mycket upprörda av händelsen och ringde polisen som tog emot en anmälan plats.

 

- Vi är upprörda, men ändå inte förvånade över att han beter sig här. Det är klassiskt, människor som är våldsamma mot djur är ofta våldsamma även mot människor men här beter man sig inte, någon kunde ha blivit allvarligt skadad, säger Johan Carlsson från Djurrättsalliansen.

 

Händelsen har inte avskräckt deltagarna, tvärtom. Direkt efter att protesten avslutats planerades nya aktiviteter. En sak som är gång är en stor demonstration vid farmen den trettonde oktober.

 

- Farmarna kommer aldrig kunna tysta oss det här sättet, vi kommer bara kämpa ännu hårdare för att farmen ska stänga. Just nu sitter tusentals djur instängda i burarna i Svedala, deras verklighet måste ut. Allmänheten måste veta hur djuren behandlas minkfarmer, säger Johan vidare.

 

Farmen i fråga ligger i Aggarp utanför Svedala och är en av sex farmer som fortfarande är igång i Skåne. fem år har antalet farmer i Skåne minskat till en tredjedel och sedan maj i år driver Djurrättsalliansen tillsammans med initiativet Svedala mot päls en gemensam kampanj mot farmen i Svedala. farmen hålls 4000 djur i burar och i slutet av november gasas de till döds för att bli pälskappor och pälsdetaljer. Precis som de farmer Djurrättsalliansen dokumenterade 2010 utvecklar minkarna i Svedala stereotypier och slagsmål uppstår i de trånga burarna

 

För mer information kontakta Djurrättsalliansen 0736586593.