Vi stängde minkfarmen i Svedala

Vi har under en tid misstänkt att minkfarmen i Svedala varit väg att lägga ner. Under våra mindre protester, som hållits frekvent mellan de större demonstrationerna, har vi träffat farmaren allt mer sällan. Från att ha träffat honom vid i stort sett varje demonstration har det gått veckor utan att vi överhuvudtaget sett honom. Under en demonstration i vintras berättade han att han var trött att driva farmen och vi kontaktade honom via brev och telefon för att diskutera framtiden. Han berättade att han inte visste om han skulle fortsätta avla de avelsdjur han hade. Vi meddelade att vi tänkte fortsätta och intensifiera kampanjen om han valde att föda upp en ny kull minkar under 2013. Nu kan vi bekräfta att ingen avel verkar vara gång, vi ställer in demonstrationen imorgon och avslutar kampanjen med en stor seger!

Vi har undersökt farmen utifrån och inte sett några minkar men misstänkt att han höll avelsdjuren längre in farmen, där vi inte såg bra. Under de senaste veckorna har vi försökt kontakta farmaren för att höra om han bestämt sig om han ska lägga ner men inte fått något svar. Vi bestämde oss därför för att ta oss in farmen för att undersöka själva och kan nu glatt konstatera att farmen är tom!

Det är alltså för sent att påbörja avelsarbetet med nya djur nu och vi hoppas att farmaren valt att stänga igen för gott. Vi kommer att fortsätta söka kontakt för att ett tydligt svar och vi lovar att hålla ett öga farmen under de kommande åren. Om det är att Kenneth väljer att köpa in nya djur och fortsätta verksamheten kommer vi omedelbart att starta upp kampanjen igen. Till dess betraktar vi farmen som stängd och det finns alltså bara fem minkfarmer kvar i Skåne. Tusentals minkar slipper i burarna i Svedala och vi är ett steg närmare ett land fritt från pälsfarmer!

Vi vill tacka alla er som deltagit i kampanjen, alla ni som demonstrerat, lämnat tips, spridit information, skänkt pengar, skrivit brev och ringt. Det har varit mycket hårt arbete, kalla dagar och motigt mellan varven men aldrig har vi tvivlat att vi skulle lyckas. Nu fortsätter vi kampanjen för att stänga ner resten av minkfarmerna. Om vi måste stänga dem en och en lovar vi att fortsätta kämpa tills den sista buren är tom!